Broden: glutenvrij (kans op sporen) en vegan of zuurdesem

ambachtelijke methode met langdurige fermentatie van 10u à 14u en slechts 4g zout en 1g gist  

de meelmix wordt volledig zelf gemaakt, haver wordt à la minute gemalen

het brood wordt in 5 fases gemaakt (voordeeg, fermentatie, einddeeg, rijzen en bakken); totale duur: 14u à 18u

haver-yoghurtbrood met variatie in meel (zelf gemaakte meelmix) en met sojayoghurt, chia- of lijnzaad, psyllium, olijfolie en baksoda met scheutje appelazijn

 

Zuurdesem speltbrood met roggedesem en volkoren spelt + gierst/haver/quinoa

het brood wordt in fases gemaakt:

voordeeg, 12u fermentatie, einddeeg, kneden, 4x stretch & fold tijdens 1e rijs, opbollen, rust, vormen, 2e rijs in rijsmandje, bakken; totale duur: 20u

 

Te verkrijgen op de markten op woensdag, vrijdag (enkel gefermenteerd brood) en zaterdag 

Gewicht kan lichtjes variëren omdat vers gemalen haver een levendig product is: meestal rond de 600g

Soorten broden met langdurige fermentatie: zaden-pittenbrood (haver-kikkererwtmeel)/haver met boekweit/quinoa/gierst: € 6,00 

Soorten haver-yoghurtbroden: haver in combinatie met boekweit-, kikkererwt- of quinoameel: € 6,00

De broden worden niet gesneden  en blijven min 4d houdbaar

De broden kunnen best OPEN in de koelkast bewaard worden, dus NIET in afgesloten doos of broodzak 

Tip bij invriezen: brood in sneetjes snijden en in ziplock zakje 

 

NIEUW in het assortiment broden:

Boekweit-rozijnenbol € 1,50/stuk of € 6,00/5 stuks (haver-sojayoghurt, lijnzaad, psyllium, olijfolie, gewelde rozijnen en baksoda)

Zuurdesem speltbrood met andere melen: quinoa, haver, gierst 6€ (brood 700g)